Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kenyér a víz színén
  2023-02-24 19:25:48, péntek
 
  Kenyér a víz színén

,,Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt. Adj részt hétnek vagy nyolcnak is; mert nem tudod, micsoda veszedelem következik a földre." (Prédikátor 11,1-2)

Néhány évvel ezelőtt találkoztam Jackkel, egy üzletkötővel, aki harminchét évesen pályát váltott. Megkérdeztem tőle, nem volt-e kockázatos otthagyni tanári állását az értékesítés bizonytalan világáért, különösen, hogy volt egy felesége és egy kislánya, akikkel törődnie kellett.
"Igen, kockázatos volt - mondta Jack -, de mégis megtettem".
Aztán eszébe jutottak azok a szavak, amelyeket az apja mondott neki egyszer: "Fiam, már hatvankét éves vagyok. Egész életemben döntéseket hoztam. Mit gondolsz, ezeknek a döntéseknek hány százaléka volt jó döntés?". Jack úgy gondolta, hogy apja döntéseinek talán 40-45 százaléka volt jó. "Fiam, ez magas. Szerencsés vagyok, ha a döntéseim 33 százaléka jóra fordul.
"Elég idős vagyok már ahhoz, hogy ha akarnám - tette hozzá az apja -, egyszerűen abbahagyhatnám a döntéshozatalt. De ha abbahagynám, ez az arány soha nem változna. 33 százalék maradna, amíg meg nem halok.
"Fiam, ha akarod, most azonnal abbahagyhatod a döntéshozatalt. Ha ezt teszed, soha nem jutsz feljebb, mint ahol most vagy. De ha továbbra is döntéseket hozol - még akkor is, ha félsz -, akkor van esélyed arra, hogy megemeld ezt az átlagot. És ne feledd, általában jobb döntéseket hozol, ahogy öregszel, mert több élettapasztalatod van."
Ez a történet egy nagyszerű elvet illusztrál. A Prédikátor 11:1-2-ben Salamon, aki a világ összes problémáját szemügyre vette, most arra hívja fel olvasóit, hogy ragadják meg az életet, és vállaljanak némi kockázatot. A katasztrófa még mindig ott van a sarkon, de mivel nem tudhatod, hogyan, mikor vagy egyáltalán, hogy eljön-e, a legjobb, ha "kenyeredet a vízre veted", vagyis szorgalmasan végzed a munkádat, hogy később hasznot húzhass belőle.
Salamon általános filozófiájában semmi sem változott: úgy véli, hogy maga az élet múlandó és frusztráló. De ahogy elkezdte befejezni a valóság felé vezető útját, a hangja megváltozik. Vidámabb, pozitívabb, agresszív cselekvésre ösztönzőbb.
Ahol nincs kockázat, ott nincs jutalom sem. Ahogy Pál apostol írta: "Amit az ember vet, azt aratja is" (Galata 6:7). De ha soha nem vetjük el a magot, soha nem aratunk. Ebben az esetben olyan vagy, mint az az ember, aki a földbe rejtette a talentumát (Máté 25:14-30).
Mindannyian nap mint nap döntéseket hozunk az életünk során. Nem vállalsz kockázatot, és megmaradsz ott, ahol vagy. Vagy vállalsz néhány kockázatot, és mint Jack apja, talán megemeled az átlagodat. A döntés rajtad múlik.

Uram, Istenem, növeld a bátorságomat, hogy kihasználjak minden törvényes lehetőséget, ami az utamba kerül. Ámen.

Ray Pritchard

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: döntéshozatalt, filozófiájában, abbahagyhatnám, abbahagyhatod, üzletkötővel, kihasználjak, szorgalmasan, megkérdeztem, bátorságomat, értékesítés, problémáját, abbahagynám, döntéseknek, találkoztam, döntéseinek, katasztrófa, bizonytalan, vállaljanak, cselekvésre, megváltozik, lehetőséget, mindannyian, kockázatot, döntéseket, megmaradsz, kockázatos, szerencsés, talentumát, illusztrál, prédikátor, kenyeredet, egyáltalán, frusztráló, ösztönzőbb, pozitívabb, egyszerűen, értékesítés bizonytalan, apja mondott, döntéseknek hány, arány soha, nagyszerű elvet, világ összes, vízre veted, élet múlandó, valóság felé, hangja megváltozik, esetben olyan, földbe rejtette, életünk során, döntés rajtad, utamba kerül, Ahogy Pál,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Hiányzik  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Png ház  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nevem  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Adakozás  Hiányzik  Facebookon kaptam  Esti kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Kövesd a cowboyt!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 21  210 éve született a SZÓZAT meg...  A Megváltó szolgálatában  Garai Gábor - Takarítás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  képre írva  A másik dolog,  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Garai Gábor - Takarítás  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Őrizkednünk kell...  Png telefon  A sors  Alázat  A kételkedés kezelése  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 19  Png kislány  Csak a fogyatkozás látható  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
értékesítés bizonytalan, apja mondott, döntéseknek hány, arány soha, nagyszerű elvet, világ összes, vízre veted, élet múlandó, valóság felé, hangja megváltozik, esetben olyan, földbe rejtette, életünk során, döntés rajtad, utamba kerül, döntéshozatalt, filozófiájában, abbahagyhatnám, abbahagyhatod, üzletkötővel, kihasználjak, szorgalmasan, megkérdeztem, bátorságomat, értékesítés, problémáját, abbahagynám, döntéseknek, találkoztam, döntéseinek, katasztrófa, bizonytalan, vállaljanak, cselekvésre, megváltozik, lehetőséget, mindannyian, kockázatot, döntéseket, megmaradsz, kockázatos, szerencsés, talentumát, illusztrál, prédikátor, kenyeredet, egyáltalán, frusztráló, ösztönzőbb, pozitívabb, egyszerűen, harminchét, következik, veszedelem, megtalálod, döntéseim, százaléka, szemügyre, nagyszerű, agresszív, amelyeket, életemben, általános, változott, általában, befejezni, hatvankét, megtettem, világáért, otthagyni, törvényes, különösen, átlagodat, megemeled, pritchard, továbbra, vidámabb, nyolcnak, elkezdte, munkádat, gondolta, százalék, gondolsz, kockázat, változna, tudhatod, ragadják, vállalsz, rejtette, kislánya, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.